Ce tip de bloc cu arcuri pentru saltea de lux ortopedică să alegeți - Pocket Spring ori Bonnel?

06/24/2020

Un somn bun noaptea vă va ajuta să vă recuperați atât fizic cât și emoțional. Anume salteaua ortopedică joacă un rol principal pentru odihna dvs. Medicii recomandă achiziționarea modelelor de saltea cu bloc de arcuri cu proprietăți ortopedice, deoarece acestea oferă coloanei vertebrale suportul necesar în timpul somnului.

Piață oferă destul de multe opțiuni, însă în esență saltelele se clasifică în două categorii: saltelele ortopedice cu arcuri independente și dependente. De aici rezultă întrebarea: care bloc cu arcuri e mai bun — Pocket Spring sau Bonnel? Vom analiza puțin mai aprofundat această întrebare.

Sistemul de arcuri dependent pentru saltea de dormit Bonnel

Blocul clasic de arcuri dependente timp îndelungat a fost sistemul preferat pentru producerea mobilierului tapițat, din simplă lipsă a unei alternative, totuși și astăzi acesta rămâne un bloc actual pe piață. Avantajele acestui bloc sunt prețul scăzut, rezistența și fiabilitatea.

Arcurile Bonnel sunt interconectate, datorită acestei structuri sarcina este distribuită uniform pe perimetrul saltelei. Modelul dat va fi o variantă excelentă pentru copii, adolescenți și persoane cu greutate medie. Însă atunci când greutatea unei persoane depășește sarcina maximă declarată, arcurile în locurile de presiune maximă se vor întinde și aceasta va creea efectul unui hamac – structura se va deforma fără a putea fi restabilită.

Ce ține de efectul ortopedic, pentru saltelele cu blocul de arcuri Bonnel acesta este minim, iar capacitatea de adaptare la forma corpului lipsește complet.

Sistemul de arcuri pentru saltelele de dormit Pocket Spring

Acesta este un bloc de arcuri independente, care, combinat cu materiale de căptușeală funcționale oferă proprietăți ortopedice și anatomice excelente unei saltele la preț accesibil. Suprafața fiecărui 1m2 include 270 de arcuri, fiecare aflându-se într-o husă separată.

Blocurile de arcuri Pocket Spring se contractă individual urmând presiunea exercitată asupra lor în conformitate cu forța acestei presiuni. Deoarece diferite părți ale corpului exercită o presiune inegală asupra saltelei de dormit, nivelul de susținere a coloanei vertebrale va varia, la fel. Drept rezultat salteaua posedă un efect anatomic – fiecare unitate de arc independent reproduce cu exactitate contururile corpului cu toate curburile fiziologice ale acestuia, iar dvs. vă veți trezi odihnit și plin de forțe noi.

Astfel, designul inovator al saltelei de dormit elimină deficiențele constructive, prezente în sistemul dependent Bonnel. Anumite modele au o rezistență de până la 150 kg pe loc de dormit. Chiar și atunci când pe o saltea pat dublu Pocket Spring dorm două persoane cu mase corporale total diferite – ele nu vor simți nici un disconfort în timpul somnului.

În catalogul magazinului nostru online puteți alege saltea de dormit din sortimentul fabricii de mobilă Tandem, precum și să găsiți mai multe informații privind blocurile de arc cu 5 zone de duritate.