Cum să alegeți o canapea extensibilă clasică pentru fiecare zi?

06/26/2020

Canapeaua este probabil cel mai funcțional articol de mobilier moale. Pe canapea se poate relaxa întreaga familie, ea poate fi folosită ca loc de dormit de rezervă sau înlocui un pat. Astăzi analizăm cum să alegem o canapea extensibilă comodă, astfel încât să vă simțiți confortabil să dormiți pe ea în fiecare zi.

Dimensiuni

Aveți nevoie de un pat de dormit pentru una sau două persoane? Pentru o singură persoană va fi suficient un spațiu de dormit de 80x190 cm, însă pentru un somn confortabil pentru doua persoane veți avea nevoie de o canapea cu lățimea de 160 cm. Nu uitați că dimensiunile canapelei sunt de obicei cu 20-30 cm mai mari decât însăși locul de dormit, datorită cotierelor moi și a spătarului. În acest sens, modelele drepte sunt mai compacte decât cele de colț.

Cadrul

Transformarea zilnică exercită o sarcină considerabilă asupra structurii, astfel cadrul trebuie să fie puternic și fiabil. Pentru aceasta sunt potrivite speciile de lemn masiv, de exemplu, stejarul ori mesteacănul. În plus, lemnul este un material ecologic – nu veți fi deranjat de nici un miros neplăcut în timpul somnului sau odihnei.

Mecanismul transformator

Mecanismele de transformare utilizate în canapele de la fabrica de mobilă Tandem rezistă ușor la deschiderea și închiderea zilnică. Dacă nu sunteți sigur cum să alegeți o canapea pentru dormit, atunci priviți atent la cele mai populare modele:

  • Eurobook
  • Delphin
  • Acordeon
  • Rulant.

Cum înțelegeți care model va se potrivește cel mai bine dvs? Când vorbim despre alegerea unui mecanism adecvat, merită să alegeți ceva ce vă place personal. Important este ca canapeaua să se deschidă ușor și comod, fără zgomot sau efort exagerat.

Umplutură

Pentru un suport corect a spatelui în timpul somnului, din punct de vedere fiziologic este mai bine să achiziționați un model cu un bloc de arcuri Bonnel sau un bloc de arcuri independente Pocket Spring. Prima opțiune e mai ieftină și oferă o rigiditate moderată. Arcurile independente sunt mai durabile, nu pierd elasticitatea și au proprietăți ortopedice.

Umpluturile sintetice, spre exemplu, cauciucul spumant, sunt mai moi. Aceasta este o opțiune excelentă pentru relaxare, însă acestea nu se potrivesc pentru a dormi pe el zilnic – materialul își pierde elasticitatea rapid, dacă suportă zilnic o sarcină grea.

Tapiţerie

Materialul din care este confecționată o canapea extensibilă nu afectează în mod direct calitatea somnului. În timp ce alegeți o canapea, merită să luați în considerare sarcina potențială pe țesătură atunci când canapeaua este pliată zilnic - țesătura trebuie să fie rezistentă la uzură, durabilă și ușor de curățat. Țesăturile de nouă generație cu adaos de microfibră sunt potrivite, precum și țesătură flock – cea mai bună soluție dacă aveți animale de companie și copii mici acasă.

Funcționalitate suplimentară

Cum să alegi o canapea (și fotolii set) extensibilă? Pentru a mări confortul utilizării mobilierului tapițat ca loc de dormit, acordați atenție modelelor cu sertare pentru depozitarea lenjeriei de pat. Astfel de compartimente pot fi asamblate atât în canapele drepte, cât și în cele de colț.

De asemenea, un avantaj sunt rafturile în cotiere moi. Pe ele puteți așeza cu ușurință cărți, un telefon, o tabletă, ochelari, un pahar cu apă.

Puteți alege și cumpăra un set canapea ortopedică pentru somn zilnic în secțiunea catalogului nostru dedicată acestui tip de mobilier tapițat.