Cum să alegi un pat pentru dormitor?

06/27/2020

Știți voi oare de ce nu orice pat pentru dormitor din magazinele de mobilă este patul potrivit pentru Dvs? Și ce anume influențează prețul și pe ce puteți economisi fără a pierde din calitatea somnului?

Astăzi vom vorbi despre cum să alegeți un pat pentru dormitor – elegant, funcțional și, totodată, ieftin.

Lungimea, lățimea, înălțimea

Acești parametri par a fi evidenți, însă anume aceștia determină volumul materialului pentru confecționarea lui și, eventual, prețul patului. Cum alegeți un pat dublu sau pat 1.5? Lățimea unui pat dublu variază de la 160 cm până la 200 cm, iar a patului 1.5 – de la 120 cm până la 140 cm. Lungimea standard este de 190-200 cm.

Important! Pentru ca somnul să fie într-adevăr confortabil, lungimea patului ar trebui să fie cu 15-20 cm mai lungă decât înălțimea Dvs.

În ceea ce privește înălțimea patului, aceasta ține în mare parte de gustul și preferințele personale. Modelele cu picioare joase sunt tipice pentru astfel de stiluri de interior ca hi-tech, minimalism, ori stil oriental. Paturile înalte sunt mai confortabile pentru persoanele în vârstă, deoarece pe ele e mai ușor să te culci și să te ridici. Înălțimea este considerată optimă atunci când salteaua se află la nivelul genunchiului sau puțin deasupra lui.

Din ce material să alegeți modele de paturi pentru dormitor?

Cea mai economică opțiune pentru un cadru de pat este panourile PAL sau MDF fără tapițerie textilă moale. Ele pot fi decorate în stil lemn natural și vor avea un aspect foarte prezentabil. Deoarece nu toți producătorii moderni de mobilă folosesc materiale de înaltă calitate, vă recomandăm să cumpărați paturi de la fabricile de mobilă care au o reputație bună și care oferă o garanție la produsele lor.

Printre altele, în catalogul nostru veți găsi modele de paturi ieftine cu tapițerie moale, iar culoarea țesăturii poate fi aleasă conform preferințelor Dvs.

Bază

Un somn sănătos începe nu cu salteaua ci cu baza patului. Și în prezent puteți găsi modele de pat de dormit, cu o bază din placaj solid. Dacă puneți pe ea o saltea ortopedică scumpă, sunt toate șansele să nu existe o diferență oarecare în comparație cu o saltea bugetară în ce privește calitatea somnului.

Din acest motiv, merită să optați pentru o bază cu lamele ortopedice. Acestea sunt utile nu doar pentru protejarea sănătății coloanei vertebrale în timpul somnului, dar descoperă la maxim proprietățile saltelei. Drept urmare veți avea un somn dulce, iar dimineața vă veți simți revigorat și odihnit. Lamelele asigură ventilația necesară pentru saltea, evitând formarea mucegaiului. Lamele din mesteacăn au un raport optim de rezistență și elasticitate.

Puteți vedea cum arată baza ortopedică din lemn natural aici.

Spătar la cap și la picioare

Aceste elemente nu sunt obligatorii și servesc mai mult pentru decor și pentru a oferi un confort crescut. De exemplu, e mult mai comod să vă sprijiniți pe un spătar moale înalt atunci când citiți o carte înainte de culcare. Iar marginea de la picioare estetică separă vizual spațiul de dormit de restul spațiului din dormitor.

Spațiu de depozitare

Cum să alegeți un pat pentru adulți? De ce anume să mai țineți cont? Cu siguranță, unul dintre atributele necesare aici va fi prezența unui compartiment pentru stocarea lucrurilor. Imaginați-vă: haine de sezon, pături, covoare și perne, lenjerie de pat, jucării pentru copii – toate acestea pot fi stocate compact într-un compartiment special, care poate fi accesat cu ajutorul mecanismului de ridicare.

Aceasta este o soluție foarte comodă și practică, cu ajutorul căreia puteți economisi nefiind necesar să achiziționați suplimenta o comodă în dormitor și eliberând mai multe rafturi din dulap. Puteți face cunoștință cu toate modelele de paturi cu mecanism de ridicare și sertare de depozitare în catalogul nostru.