Cum să aranjați mobilierul în dormitor? Sfaturile experților de la Tandem

07/15/2020

Dormitorul este, în primul rând, un loc de odihnă și restabilire fizică. Designerii și psihologii susțin că atmosfera din această încăpere trebuie să fie una calmă și relaxantă.

Cu siguranță că aranjarea mobilierului în dormitor este o chestiune de gust. Nu tuturor le place mobilierul, pereții și pardoseala de nuanțe deschise. Astăzi vom analiza 5 principii de bază care vă vor permite să amenajați corect dormitorul ca spațiu de relaxare, exprimându-va în același timp, personalitatea.

Stil laconic

O întrebare frecventă este cum să aranjezi eficient mobilierul într-un dormitor mic. Mobilă voluminoasă și întunecată poate micșora vizual și mai mult încăperea și poate fi dificil pentru cineva să adoarmă din cauza sentimentului că ceva apasă asupra lui.

Soluția?

Lăsați în dormitor doar mobilierul necesar – un pat tapițat, noptiere, un dulap, un comod și o măsuță de toaletă. Nu așezați capul lângă dulap sau sub candelabru, acest lucru poate provoca o senzație de anxietate. Dimpotrivă, un spătar masiv al patului de dormit, înconjurat de noptiere mici, creează un sentiment de siguranță.

Minimalismul de culori

Palitra generală de culori din dormitor ar trebui să fie dominată de nuanțe pastelate – ele relaxează și calmează. Dar nimeni nu vă obiecta să introduceți în interior accente de culori vii.

Soluția?

Varianta optimă ar fi să alegeți o singură culoare și, folosind nuanțele ei, să creați diverse posibilități de aranjare a mobilierului în dormitor. De exemplu, puteți face o gradație de la o garderobă întunecată la o tapițerie de pat deschisă la culoare, sau invers.Vă puteți inspira dintr-un aranjament frumos și o combinație de culori în dormitor în showroom-ul fabricii de mobilă Tandem din Chișinău și puteți achiziționa mobilier cu nuanțele dorite la comanda în magazinul nostru online.

Iluminare

Prezența unei singure surse de lumină în dormitor – nu este cea mai bună soluție. Seara sau atunci când căutați ceva în dulap, aveți nevoie de o lumină intensă. Dar când citiți o carte în pat sau aveți grijă să nu vă treziți soțul/soția, aveți nevoie de o iluminare locală și moale.

Soluția?

Folosiți o lumină combinată, cel mai bine - reglabilă. Aceast poate fi un candelabru și lămpi direcționate cu lumină difuză lângă capul patului. Fiți atenți ca mobilierul (dulapul, sertarul) să nu blocheze sursele de lumină.

Oglinzi

Folosirea oglinzilor în dormitor este cu siguranță binevenită, având în vedere că pentru mulți această cameră este și un dressing.

Soluția?

Optați pentru un dulap cupe cu usi din oglindă în dormitor. Astfel de modele arată bine atât în stil clasic, cât și în cel modern și, în același timp, extind vizual spațiu camerei.

Funcționalitate

Mobilierul modern este dificil de conceput fără diverse mecanisme de transformare. O masă mică poate fi transformată într-un loc de muncă, iar un pat mare poate fi transformat într-un dulap.

Soluția?

Pentru a înțelege cum să aranjați corect mobilierul în dormitor, analizați funcționalitatea acestuia.

Aceasta înseamnă să calculați corect spațiul necesar pentru transformarea unui anumit mobilier pentru dormitor, astfel încât atunci când acesta este deschis să nu împiedice libertatea dvs de mișcare prin cameră.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu