Cum să îngrijiți corect de salteaua ortopedică pentru pat?

06/25/2020

O saltea aleasă reușit este cheia unui somn sănătos și confortabil. Datorită efectului ortopedic al modelelor cu bloc de arcuri Pocket Spring, sarcina pe coloana vertebrală este distribuită uniform, vă treziți odihnit și plin de energie.

Este important nu doar să alegeți salteaua potrivită, ci și să o îngrijiți pentru ca aceasta să-și mențină toate proprietățile declarate. Astăzi vom vorbi despre cum să îngrijiți o saltea ortopedică, astfel încât să primiți plăcere dormind pe ea mulți ani.

Ați procurat o saltea ortopedică. Ce urmează?

O saltea, ca și alte produse de mobilier, poate avea un miros tehnologic. Este foarte simplu să scapi de el: lăsați produsul să se „odihnească” timp de 6 ore într-o cameră bine ventilată. Nu este necesară curățarea suplimentară a saltelei.

Următorul pas este achiziționarea unei huse pentru saltea. Pe lângă protecția împotriva prafului, a umidității și a uzurii, acesta îndeplinește o funcție igienică. Dacă vărsați ceva pe saltea sau o pătați, atunci husa saltelei o va proteja. Având în vedere costul unei saltele ortopedice de calitate, achiziționarea unei huse de protecție saltea este mai mult decât justificată.

În primele trei luni de exploatare, se recomandă întoarcerea regulată a saltelei, precum și inversarea poziției cap/picioare a saltelei. Deci, este suficient să urmați procedura această o dată pe sezon, astfel încât produsul să fie ventilat, iar sarcina pe arcuri să fie distribuită uniform.

Îngrijirea regulată a saltelei ortopedice - garanția longevității acesteia

 • Dacă este posibil, ventilați salteaua cel puțin câteva ore de fiecare dată când schimbați lenjeria de pat și husa saltelei;
 • De două ori pe an, curățați suprafața produsului de praf și particule mici cu un aspirator;
 • Nu încercați să scoateți praful din saltea în mod manual! Acest lucru poate deteriora proprietățile sale ortopedice;
 • Dacă doriți să îndepărtați petele, folosiți o soluție specială pentru curățarea saltelei și nu permiteți înmuierea excesivă;
 • Întrucât salteaua poate absorbi mirosurile, aceasta trebuie plasată într-o altă încăpere pentru perioada de reparație;
 • Dacă s-a vărsat ceva pe saltea, uscați suprafața date cu o cârpă uscată și lăsați-o într-o cameră bine ventilată până se usucă complet.

Aceste recomandări simple pentru îngrijirea saltelei voastre vă vor permite să mențineți proprietățile ortopedice și aspectul atractiv al saltelei mulți ani.

Utilizarea corectă a saltelelor ortopedice

Cumpărarea unei saltele ortopedice cu scopul de a o folosi în calitate de trambulină nu este cea mai bună idee. Fiecare model de bloc de arcuri este proiectat pentru o sarcină specifică, iar sarcină în exces poate deteriora însăși blocul de arcuri. Prin urmare, nu se recomandă ca cineva să sară pe o saltea ortopedică sau să încercați să o pliați în două. Utilizarea corectă poate prelungi semnificativ termenul de exploatare a produsului, de aceea se recomandă să:

 • alegeți o saltea ce va corespunde dimensiunilor patului (marginile saltelei nu trebuie să atârne deasupra marginilor patului, și trebuie evitată compresia excesivă a arcurilor);
 • depozitați salteaua doar în poziție orizontală;
 • nu țineți salteaua în poziție verticală mai mult de două zile;
 • nu o puneți pe suprafețe fierbinți;
 • nu folosiți tavaua pentru micul dejun în pat (să evitați vărsarea accidentală a lichidelor).

Acum cunoașteți cum să îngrijți o saltea ortopedică (Chișinău). Dacă sunteți în căutarea unei saltele ortopedice noi, veți găsi modele cu arcuri și fără arcuri pe site-ul Tandem.md, precum și huse pentru ele.